Vacature Verkoper Trucks en Trailers

Als Truck Verkoper bij Lievaart Trucks ben je het commerciële aanspreekpunt voor onze klanten: je bent het visitekaartje.

Het verkopen van Trucks en Trailers wordt je belangrijkste taak, je hebt het eerste contact met onze klanten middels diverse kanalen en je bent het vaste aanspreekpunt voor klanten. Je bent verantwoordelijk voor een correcte bediening van onze klanten; het Lievaart familiegevoel en trots overbrengen naar onze klanten, klanten enthousiasmeren en de verkoop op een goede manier stimuleren zijn je eigen. Verder ben je gedreven om de voorraadomloop te beïnvloeden, je bent een doelgerichter doorzetter die wil verkopen en die de handen uit de mouwen steekt:

  • Je bent het aanspreekpunt naar onze gasten; afhandeling binnenkomende salestelefoontjes, verkoopgesprekken, e-mailaanvragen en alle communicatie rondom de Sales van de voorraad ligt in jouw handen.
  • Verkoop via diverse kanalen (Telefoon, internet, mail, contactformulieren en face to face).
  • Je zorgt voor een correcte afhandeling van uitgebrachte prijzen. Alle salescontacten worden door jou geregistreerd en bij- en warm gehouden.
  • Wanneer een verkoop heeft plaatsgevonden onderhoud je het contact met de klant en ben je verantwoordelijk voor de dossiervorming, hierbij heb je ondersteuning van een administratieve binnendienst collega.
  • Wanneer zich geen sales aandoen word je geacht zelf acquisitie te ondernemen en actief de markt te benaderen. Je hebt hiervoor diverse middelen, geacht wordt dat je dit zelfstandig opzet en uitvoert.

Competenties

  • Commercieel inzicht: Je hebt inzicht in de markt en wat de algemene spelregels zijn in gesprek tussen koper en verkoper. Je denkt standaard vanuit winstoogmerk alsof het je eigen zaak is.
  • Verkoopvaardigheden/ contactuele vaardigheden: Het persoonlijk contact met de klant moet je goed af gaan. Het voeren van informele gesprekken, mensen recht in de ogen kijken, je hebt durf nodig om op mensen af te stappen en tact en empathie om te weten hoe je het gesprek moet laten lopen. Niet alleen luisteren maar ook stellen van vragen is van belang. Wat heeft de klant nodig? Hierdoor bouw je een relatie met de klant op.
  • Onderhandelingsvaardigheden: Hierbij houd je altijd de doelstelling van het bedrijf in je achterhoofd. Tijdens de onderhandeling luister je naar de andere partij en probeer je voor beide met aanvaardbare oplossing te komen.
  • Communicatie: Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

We vragen om een afgerond MBO+/ HBO- niveau, ervaring in de branche als verkoper (minimaal 3 jaar) en talenkennis Engels en Duits (kennis van meerdere talen heeft grote voorkeur).

Zin om ons team te komen versterken en nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op: 0183-449162. Wij staan je graag vrijblijvend te woord.

Direct solliciteren? Stuur een mail naar: melissa@lievaart.nl

Be the first to know about new stock and special offers?

notifications_active subscribe to the newsletter